Orgelconcert Gerwin van der Plaats op 30 september

Ferwert – Op vrijdagavond 30 september 2022  verzorgt de bekende Kamper organist Gerwin van der Plaats een concert op het fraaie orgel in de Martinuskerk te Ferwert. Het programma bestaat uit geliefde orgelwerken en improvisaties over bekende melodieën.

Gerwin van der Plaats (Utrecht 1977), kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij. Al op 9-jarige leeftijd begeleide Gerwin de kerkdiensten van de Geref.Kerk (Vrijgem.) te Nieuwegein. Gerwin ontwikkelde zijn talenten bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet. Later kreeg hij les van Harry Hamer en Geert Bierling, volgde een muziektheorieopleiding, koordirectielessen en pianolessen. Aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling met het hoofdvak orgel en Henco de Berg voor improvisatie. Gerwin staat bekend om zijn bijzondere improvisatietalent en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, De Hoeksteen te IJsselmuiden en de Zuiderkerk te Zwolle. Daar naast is hij dirigent van een 5-tal koren t.w. Gem. koor I.K.K. Harskamp, Mannenkoor Euterpe Voorthuizen, Urker Mannen Kwartet, Kleinkoor Musica Religiosa en – als opvolger van de door hem zeer bewonderde Klaas Jan Mulder- het Chr. Kamper Mannenkoor “Door Eendracht Verbonden”.Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenie. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt € 10,–  Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree.

Menu