Bijzonder Orgelconcert 15 juli

A.s. zaterdag 15 juli wordt in de Martinus tsjerke een orgelconcert gehouden door Masako Honda. Het programma bevat muziekstukken van Duitse romantiek.

Masako Honda werd geboren in Japan waar ze haar universitaire studie in de West-Europese geschiedenis met goed gevolg afrondde.

Daarna vestigde zij zich in België en behaalde haar masters orgel bij Joris Verdin aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Tijdens haar specialisatieopleiding kreeg zij de gelegenheid om intensief barokmuziek te studeren bij Theo Jellema aan het conservatorium van Groningen. In 2002 behaalde zij het specialisatiediploma concertsolist met de hoogste onderscheiding. 

Momenteel is ze als organiste verbonden aan de Sint-Laurentiuskerk (Antwerpen), Sint-Lambertuskerk (Ekeren) en de Dominicanenkerk (Brussel). In die laatste kerk maakte zij een cd- opname met composities van G. Labole, D. De Séverac en A. Barié. 

Naast haar werkzaamheden als muziekdocente geeft zij concerten in binnen- en buitenland. In 2018 verzorgde zij een concert tijdens de internationale orgelweek met een Bach-estafette in het kader van Leeuwarden-Fryslân Europese Culturele Hoofdstad. In de zomer 2022 speelde zij een reeks Bachconcerten op historische orgels in Friesland. 

De aanvang is 20.00 uur, entree is € 10,-

 

Menu